Geachte heer Lejeune. Stel uzelf kort voor aan de lezers.

Ik ben Michael Lejeune, 30 jaar en vader van 2 kindjes. Ik heb een opleiding autotechnologie en internationaal bedrijfsmanagement genoten.
Na een jaar werkzaam te zijn geweest als sales backoffice ben ik overgestapt naar de KAM functie die ik gedurende 3 jaar heb uitgeoefend. Nadien is mijn kleurrijk avontuur bij EvoBus gestart als Partsmanager.

Waarom koos u voor EvoBus als werkgever? Wat vindt u aantrekkelijk aan werken bij EvoBus?

Wie wil er nu niet werken voor topmerken? EvoBus heeft een portfolio met topmerken in zowel sales als aftersales. De hele organisatie die de klant centraal zet en een onderdeel is van de grote concern Daimler sprak mij enorm aan. De carrièremogelijkheden die Daimler kan aanbieden doordat we juist een onderdeel zijn van dit grote concern is ook een grote troef.

Beschrijf uw carrière bij EvoBus- vanaf de eerste dag in het bedrijf tot vandaag.

Ik ben nog relatief jong binnen het bedrijf. Ik ben in 2013 begonnen als Partsmanager en dit is nog steeds mijn huidige functie.

Vertel ons wat meer over uw team en uw werk.

We zijn als team verantwoordelijk voor het volledige proces wat wisselstukken betreft. We verzorgen de afwikkeling van wisselstukken zowel intern aan onze werkplaats als extern naar onze klanten en partners. We doen dit met een team dat enorm gedreven is en waar de klant centraal staat. De diversiteit aan mensen binnen ons team zorgt voor een enorme verrijking van ons dagelijks samenwerken. Alle medewerkers zijn een bouwsteen van ons geoliede magazijn dat onze klanten vandaag kennen. Ze dragen de "Always by your side" van OMNIplus hoog in het vaandel.

Wat voor soort mensen zoekt u het meest in uw team?

De zoektocht naar nieuwe mensen is heel variërend gezien elk mens verschillend is. Het is juist die verscheidenheid aan mensen die het leuk maakt om een goed team samen te stellen. Ik ga op zoek naar mensen die hun talenten ten volle willen benutten in het magazijn. Je moet natuurlijk de nodige bagage hebben om in aanmerking te komen, maar het is vooral de wil om te slagen, de gedrevenheid en flexibiliteit die we in mensen willen terugvinden.

Welke tips heeft u voor studenten en afgestudeerden die willen werken bij EvoBus?

Stuur in eerste instantie je CV naar Evobus, anders is het moeilijk om in aanmerking te komen. Als je op gesprek komt moet je vooral geloven in jezelf. Ga uit van de sterke punten, je talenten en werk aan je mindere punten.

Naar boven