Technical Service (TKD) Manager (M/V)

 

Als dochterbedrijf van Daimler AG is EvoBus Belgium verantwoordelijk voor de Sales en Customer Service & Parts van Mercedes-Benz en Setra bussen. Ons assortiment omvat o.a. reisbussen, stadsbussen, mini-bussen, lijnbussen….

We bieden enkel de beste standaard voor veiligheid, comfort, design en milieu. We zijn de nummer 1 in ons segment en geven de beste kwaliteit en service aan competitieve prijzen.

Nog belangrijker is de expertise en het enthousiasme waarmee onze medewerkers elke dag aan de slag gaan om deze beste kwaliteit waar te maken van advies tot onderhoud.

De afdeling TKD (Technische Klanten Dienst) is verantwoordelijk voor de dienst na verkoop van onze stads- en reisbussen binnen EvoBus Belgium NV. De in totaal 7 binnen- en buitendienstmedewerkers zijn het 1e aanspreekpunt voor onze klanten en ons service netwerk. Daarnaast zijn ze in contact met de constructeur in Duitsland voor naverkoop thema’s.

Jobinhoud:

De TKD Manager verzekert een uitstekende service, in lijn met de richtlijnen van de moedermaatschappij, door het goed aansturen van de TKD afdeling bestaande uit 3 Technische Inspecteurs, 1 Trainer, 1 Digitale Service Medewerker en 2 Binnendienstmedewerkers.

De TKD Manager garandeert samen met zijn team de technische ondersteuning en het adviseren van de klant ten einde de uptime van de voertuigen te optimaliseren.

De TKD Manager bewaakt met zijn binnendienstmedewerkers een correcte garantieafwikkeling, opvolging terugroepacties, het aanbieden van Service Contracten en beheer van de lopende contracten en het ondersteunen van offertes bij openbare aanbestedingen.
Daarnaast behoort het implementeren van de netwerkstrategie van EvoBus België m.b.t. Service-Partners, 24 uren partners en regiewerkplaatsen teneinde een goede en professionele samenwerking te verzekeren, eveneens tot het takenpakket.

De TKD Manager is ook verantwoordelijk voor het organiseren van Technische trainingen en chauffeursopleiding


Profiel:

• Minimum Bachelor niveau bij voorkeur automechanica en/of grondige technische achtergrond
• Uitstekende leidinggevende kwaliteiten;
• Klant- en resultaatgericht
• Analytische vaardigheden
• Zeer goede kennis van Nederlands, goede kennis van Frans en Duits. Engels is een bijkomende troef
• Vlot gebruik van actuele computertoepassingen (MS Office, DMS systemen, …)

Aanbod:
We bieden een mooie uitdaging waarbij je jezelf kan ontplooien in een professionele organisatie met enthousiaste collega’s en een leuke werksfeer, evenals een competitief salaris en voordelenpakket, inclusief bedrijfswagen en opleidingsmogelijkheden

Interesse?
Contacteer Kathleen Meyer, HR Manager EvoBus Belgium, voor meer informatie over deze vacature of stuur ons jouw sollicitatie via e-mail :kathleen.meyer@daimler.com Meer informatie over EvoBus op www.evobus.be.


 

 

 

 

 

Naar boven