”Vi skal bare have ét produkt til kunden”, siger EvoBus’ nye salgsdirektør

EvoBus Danmark A/S har fået ny salgschef – den 44-årige Uffe Willemoes-Wissing. Det betyder, at salget af Setra og Mercedes-Benz busser til det danske marked nu ligger i hænderne på Uffe.

Og der ligger det godt. Uffe Willemoes-Wissing er nemlig ganske velforberedt til jobbet. Med 10 års erfaring fra Mercedes-Benz Danmark, heraf de seneste 5 som ansvarlig for service- og reservedelssalg til erhvervsmarkedet, har han et indgående kendskab, både til transportbranchen og til Daimler-organisationen, der fremstiller busserne.

EvoBus er en del af Daimler Buses, Europas største busproducent. Virksomheden fremstiller turistbusser, regional- og bybusser af høj kvalitet. Sidste års salg på 70 busser var all-time-high for EvoBus i Danmark, hvor totalmarkedet er på en 400-500 stykker årligt. Så den nye salgschef starter med god rygvind. Særligt på et marked, hvor konkurrencen er særdeles hård – både hvad angår kollektiv transport og turistkørsel. Ikke mindst fordi store udbud præger markedet og kan give store udsving i markedsandele fra år til år.

”Jeg er fortrøstningsfuld”, siger Uffe Willemoes-Wissing. ”Med Setras og Mercedes-Benz’ højteknologiske og komfortfokuserede produkter har vi et forspring. Men det er ikke nok”, fortsætter salgschefen. ”Salg og service hænger uløseligt sammen. Hos os skal kunden kun finde ét produkt – en bus med en service, der betyder, at vognmanden kan holde sine løfter. Det kan vi kun gøre, hvis vi hver eneste dag tænker på salget som et samarbejde, et partnerskab. Det er den vej, vi skal med vores virksomhed, hvis vi skal vinde”, fastslår Uffe Willemoes-Wissing.

Organisationen EvoBus består i dag af de to busmærker Setra og Mercedes-Benz, serviceorganisationen OMNIplus samt en afdeling for køb og salg af brugte busser – BusStore. Samlet beskæftiger EvoBus i Danmark 56 personer.

”Markedet ændrer sigt hele tiden, så det skal vi også gøre. Men det skal ikke ske i store ryk – det kommer der sjældent noget godt ud af. I stedet skal vi lytte, justere, lytte igen og hele tiden teste, om vi er på rette vej”.

Den nye salgschef er uddannet i den japansk inspirerede ledelsesfilosofi LEAN, men anvender den på en noget anden måde, end den er blevet kendt eller måske snarere berygtet for.

”For mig er LEAN en metode til at løfte kvaliteten på ved at løse opgaverne nemmere, bedre og hurtigere. De ressourcer, du frigør, anvender du på at perfektionere det, du laver – ikke på at spare”, slutter salgschefen.

Uffe er oprindeligt uddannet som klassik musiker og har spillet bratsch i symfoniorkestre både i Danmark og Europa. Senere gik vejen over programmering og systemudvikling til styring af interne processer og videre til salg og marketing. Uffe bor i Dragør med sin kone og har tre børn på 4, 7 og 15 år. Alligevel er der også tid til både musikken, havkajakken og en tur på jagt.

For yderligere oplysninger eller fotomateriale kontakt venligst:

Uffe Willemoes-Wissing
Mobil: +45 5637 0037
E-mail: uffe.willemoes-wissing@daimler.com

EvoBus Danmark A/S
Centervej 3, DK- 4600 Køge

Op