Interview met Gudo van Werkhoven

Geachte heer van Werkhoven. Stel uzelf kort voor aan de lezers.

Mijn naam is Gudo van Werkhoven. Geboren in 1976 te Nijkerk en getrouwd met Sabina. Samen hebben wij twee kinderen; Naomi en Boaz . Wij wonen in Zeewolde. Bijna dagelijks fiets ik van Zeewolde naar Nijkerk en weer terug.

Fietsen is dan ook een hobby van mij, op de mtb, race of woon-werk fiets. Ik vind het allemaal leuk. Daarnaast hou ik van lekker eten, muziek en vakantie.

Waarom koos u voor EvoBus als werkgever? Wat vindt u aantrekkelijk aan werken bij EvoBus?

Voor ik bij EvoBus ging werken, werkte ik al een ruime tijd voor een Mercedes-Benz bedrijfswagendealer. In een bepaalde periode merkte ik dat er om mij heen collega`s vertrokken naar andere werkgevers. Evobus was een veel gehoorde naam daarin. Nadat mijn toenmalige werkgever voor de derde keer wisselde van eigenaar veranderde daarmee ook de werksfeer. Daardoor ben ik om mij heen gaan kijken naar een andere werkgever. Al snel kwam EvoBus in beeld.

Werken bij EvoBus is voor mij aantrekkelijk om diverse redenen.

Als voornaamste zijn het de collega`s waarmee je samen werkt. Het is voor mij belangrijk dat ik goed kan samenwerken met mijn collega`s, je brengt ten slotte veel tijd met ze door.

Daarnaast vind ik dat EvoBus een professionele uitstraling heeft. "Dingen" zijn goed geregeld. EvoBus hanteert goede arbeidsvoorwaarden op een breed gebied. Beloningen, pensioenen envrije tijd zijn goed geregeld.

Beschrijf uw carriére bij EvoBus – vanaf de eerste dag tot aan vandaag.

Mijn carrière is 12,5 jaar geleden gestart. Dit weet ik vanwege mijn recent gevierde jubileum. Bij EvoBus ben ik begonnen als helpdeskmedewerker voor de afdeling onderdelen. Toen mijn collega, assistent partsmanager, vertrok is mij zijn functie aangeboden welke ik accepteerde.

In 2010 – 2011 nam EvoBus de inkooprichtlijnen van Daimler AG over. Mijn manager zag dit als een mogelijkheid om deze functie aan het magazijn toe te voegen. Dit voornamelijk omdat we al veelvuldig contact hadden met leveranciers van EvoBus en daardoor al een brede kennis hadden van de bestelprocedures binnen EvoBus. Omdat ik mij binnen mijn werk al enigszins gespecialiseerd had in de omgang met leveranciers is mij deze functie aangeboden. 

Daarnaast kreeg ik de mogelijkheid om een passende inkoopopleiding te volgen. Snel zat ik weer op de schoolbanken.

Mijn huidige functie is nu verdeeld in twee functies: 2 dagen de functie van assistent partsmanager en 3 dagen de functie van inkoper. Met het groeien van EvoBus is de functie ook meegegroeid. Momenteel houd ik mij binnen inkoop bezig met contractbeheer, leveranciersbeoordelingen, inkoop analyse, bestellingen en hierbij zoek ik steeds meer de samenwerking op met collega bedrijven zoals MBNL en EvoBus België.

Als assistent partsmanager vervang ik mijn manager bij zijn afwezigheid. Ook ben ik dan nog werkzaam in mijn oorspronkelijke helpdeskfunctie. Hierdoor houd ik contact met onze klanten wat mij dan weer bewust maakt over waar het allemaal om draait. Dit maakt dat mijn functie een behoorlijk afwisselend karakter heeft.

Vertel ons wat meer over uw team.

Momenteel werk ik op de afdeling parts met nog 10 collega`s. Waarvan 5 collega`s op de logistieke afdeling.  Op de afdeling hebben we meerdere specialismes uitgediept. Zo krijgen de onderwerpen marketing, automatisering, logistiek en administratie speciale aandacht. Deze specialismes zijn bij aangewezen personen ondergebracht. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar efficiëntere werkmethodes. Op regelmatige basis vinden er werkoverleggen plaats waarin nieuwe en bestaande ideeën uitgewisseld, beoordeeld en eventueel toegepast worden. Altijd met de behoeften van onze klant als uitgangspunt.

Er heerst een goede, sportieve en humoristische sfeer onderling. Er wordt veel lol gemaakt maar vooral ook serieus en hard gewerkt.

Wat voor soort mensen zoekt u het meest in uw team?

Ieder mens is uniek. Mijn voorkeuren en interesses zijn vaak niet de voorkeuren en interesses van mijn collega`s. Het helpt wel in de samenwerking wanneer je voorkeuren en interesses hebt die gemeenschappelijk zijn. Maar ook zonder gemeenschappelijke voorkeuren en interesses moet je met elkaar omgaan.

Wat in mijn ogen het belangrijkste is, is inlevingsvermogen. Dit draagt bij aan begrip voor de situatie, denkwijze van anderen. Zonder inlevingsvermogen is het denk ik moeilijk functioneren in een team.

Welke tips heb je voor studenten en afgestudeerden die willen werken bij EvoBus?

Besef je dat EvoBus een fijne, goede werkgever is. Zeker als je affiniteit hebt in de automotive industrie, techniek en/of met de merken Mercedes, Setra en OMNIplus.

Ga enthousiast en serieus aan de slag met hier en daar een vleugje humor.

Zie en herken de kansen voor ontwikkeling en grijp deze wanneer je je verder wilt ontwikkelen.

 

 

 

 

 

Naar boven