Möt vår nya kollega – Patrik Lämborg

Sedan en tid tillbaka är Patrik Lämborg eftermarknadschef på OMNIplus Sverige. Patrik kommer närmast från Swecon Anläggningsmaskiner, vilket gör att han har bytt bort grävmaskiner, hjullastare och dumprar mot två av bussbranschens starkaste varumärken, Mercedes-Benz och Setra.

Patrik Lämborg är ny i bussbranschen och ny på jobbet, men han är inte på något sätt ny i fordonsbranschen. Förutom 4 år på Swecon Anläggningsmaskiner har han ytterligare 18 år i ryggen på Volvo i olika chefspositioner. Det är med andra ord en erfaren och välmeriterad herre som nu tar nästa steg i karriären på OMNIplus.

– Det har varit fantastiska år på Swecon och Volvo, men på slutet kände jag att jobbet mest handlade om förvaltning snarare än utveckling. Hos OMNIplus var det framförallt utvecklingspotentialen som lockade. För mig är det tydligt att organisationen här i Vetlanda vill bli bättre på i stort sett allting och vill framåt på alla håll och kanter. Det är också en förmån att arbeta med starka varumärken som Mercedes-Benz och Setra, säger Patrik Lämborg, ny eftermarknadschef på OMNIplus.

“Få ut fler tentakler i landet”

Mycket av Patriks arbete framöver kommer att handla om att stärka och utveckla OMNIplus servicenät i Sverige. Han kommer också fokusera på att skapa tydliga, interna processer för att möta det ökade trycket på OMNIplus olika tjänster.

– Mercedes-Benz och Setra går som tåget på den svenska marknaden och då måste naturligtvis vi på eftermarknadsdelen hålla samma höga tempo och få ut fler tentakler i landet. OMNIplus har redan ett gott rykte så mitt mål är att förvalta det mina medarbetare har byggt upp och utveckla OMNIplus till en ännu starkare, snabbare och tryggare partner, säger Patrik.

Till sidans topp