Navet i BusStore

Möt Ulf Jonasson

I snart trettio år har han arbetat med bussar på ett eller annat sätt, med allt från packning av reservdelar till försäljning av nya bussar. Det senaste kapitlet i hans yrkeskarriär handlar självklart också om bussar, men den här gången ligger allt fokus på begagnatmarknaden. Möt navet i BusStore och mannen som ansvarar för EvoBus begagnade bussar – Ulf Jonasson.

Ulf Jonasson hade ingen som helst plan på att arbeta med bussar i flera decennier när han sökte jobb på Cartes reservdelslager i Vetlanda 1986. Men så fel han hade. Cartes blev senare en del av EvoBus och Ulf började klättra på den berömda karriärstegen. Det som började med packning av reservdelar förvandlades till en roll som verkmästare. Verkmästaren Ulf blev senare säljaren Ulf i Setras organisation. Nu är han ansiktet, öronen och ögonen för BusStore i Sverige.

Ulf Jonasson: Jag ska väl inte påstå att jag var särskilt intresserad av bussar på den tiden. Man gled in i det här av en slump. Sedan dess har det rullat på. Det växte på mig om man säger så. Trivs man på jobbet och känner att man kan utvecklas så blir man också kvar. Att jag hoppade på satsningen på BusStore var egentligen helt naturligt.

Ulf Jonasson: Personligen tycker jag det är en större utmaning att arbeta med begagnade bussar. Det är en annan typ av inköp och försäljning. Dessutom har jag kvar mina kollegor och får möjligheten att besöka kunderna i deras vardag. Människorna är drivkraften i det här jobbet.

Hög standard, hög status
Ungefär 70% av bussarna som köps in av BusStore går vidare på export. En Mercedes-Benz och Setra i Sverige idag kan sluta som pålitliga trotjänare på en annan kontinent långt in i framtiden. Ulf får därför träffa internationella kunder med jämna mellanrum.

Ulf Jonasson: I Sverige är vi väldigt bra på att ta hand om våra fordon, bilar som bussar. Det ökar naturligtvis andrahandsvärdet, vilket gör att äldre Mercedes- och Setra-bussar från Sverige är mycket attraktiva utomlands. Om du frågar mig har konkurrerande, svenska varumärken inte alls samma höga status som Mercedes-Benz och Setra ute i världen. Det gör att allt från holländare till tyskar tar sig till Vetlanda för Mercedes-Benz och Setras skull.

Till sidans topp